GELINKT

Beeld van Willy Peeters - Overspoeld
WILLY PEETERS - Overspoeld
Werk van Els Vos - Daghemel 2
ELS VOS - Daghemel II
Beeld van Willy Peeters - Frisse golf
WILLY PEETERS - Frisse golf
Werk van Els Vos - Continuüm
ELS VOS - Continuüm I
juni
5
-
juli
26

Tentoonstelling

11:00 - 18:00

Elke vrijdag, zaterdag en zondag tussen 11u00 tot 18u00, enkel na online registratie
Voor uw eigen veiligheid vragen we om vooraf een tijdsslot voor maximaal 6 personen te reserveren.Breng je reserveringsticket mee. Een mondmasker is aanbevolen.

Co-left
Reigerstraat 2, 2050 Antwerpen Linkeroever (LEZ)
Halte Frederik Van Eeden, tram 3,5,9 en 15 en bus 3

Maak een afspraak
Foto Els Vos

Els Vos

Haar hele carrière is Els Vos al gefascineerd door beweging. In haar werk beweegt ze zich in een wereld - en zelfs ver daarbuiten - tussen chaos en harmonie die ze probeert te interpreteren en te 'betekenen' met haar kunst. Beweging vormt tegelijk de kern en de spiraal van haar werk. Al laat ze recentelijk vaak meer kosmische dimensies in haar werk infiltreren, toch plooit ze vroeg of laat weer terug op beelden waar vaart in zit. Het is zaak de altijd aanwezige spanning zichtbaar te maken.

Els Vos
Foto Els Vos

Willy Peeters

Willy Peeters is een gedreven en begenadigd kunstenaar. Hij is een volbloed beeldhouwer die zich gedurende de voorbije drie decennia een consistent oeuvre bij elkaar heeft gemodelleerd van een uitzonderlijke kwaliteit. Hij kneedt wel in was maar hij denkt in brons. Hij zou en hij wou de menselijke figuur centraal stellen in zijn werk en dit heeft hij consequent volgehouden. Het modern maniërisme van zijn lang uitgerekte figuren - soms zelfs in ‘contrapposto’- houdingen – verleent zwier en elegantie aan zijn beeldconstructies.

Willy Peeters
Foto Johan van Cauwenberge

Johan van Cauwenberge

Johan van Cauwenberge (1949) werkte voor Klara, is kunstenaar en dichter. Hij wordt vooral gefascineerd door de relatie tussen poëzie en plastische kunst, wat herhaaldelijk resulteerde in een effectieve samenwerking met een beeldend kunstenaar. In 'Dantologie' combineert hij dan weer zelf een aantal visuele collages met een aantal speelse fantasieën rond Dante. Zijn recent werk ‘Wat blijft is de rivier’ is een selectie van het mooiste uit meer dan veertig jaar sprankelend dichterschap. Hij doceerde kunstkritiek aan het Instituut voor Journalistiek in Brussel. Hij gaf lezingen, schreef essays en maakte radio portretten van talrijke hedendaagse beeldende kunstenaars.

Foto Patricia Peeters

Patricia Peeters

Patricia Peeters (1961) is Kunsthistorica en Master in Public Management en curator van GELINKT. Zij werkte voor het Maagdenhuismuseum en als curator voor Cultureel en Congrescentrum ’t Elzenveld. Voor OCMW Antwerpen coördineerde zij projecten met betrekking tot diversiteit en Europese subsidiedossiers rond sociale topics. Daarnaast was zij actief als Art Consultant voor het Nieuw Internationaal Cultureel Centrum - NICC en voor enkele kunstenaars. Nu coördineert zij als Art Consultant tentoonstellingsprojecten voor opdrachtgevers en legt zich met PEPA Ceramics toe op het maken van gebruiksgoed.

Toelichting tentoonstelling

Johan van Cauwenberge maakt je wegwijs in het oeuvre van de kunstenaars en in deze tentoonstelling.

Meer info